top of page
logo_stamed.png
Search

10 let s vámi

Jsme na trhu již 10 let. Jak se z malé firmy o dvou lidech stal úspěšný podnik s vlastní produkcí?



Začátky Stamedu se datují do roku 2012. Před deseti lety naše společnost sídlila ve skromné kanceláři na Lochotínské ulici v Plzni. Stamed tehdy tvořili jen dva lidé a skromný pracovní prostor sloužil zároveň i jako sklad. Prvním úspěchem bylo výhradní zastoupení kanadské společnosti Absorb. O rok později jsme se rozrostli o tři obchodní manažery. Náš první obchodní tým zajistil výhradní zastoupení firmy Sanalife a dovoz produktů německé společnosti Zollner.

První e-shop na sebe nenechal dlouho čekat. Hned v roce 2014 byl spuštěn e-shop Pomůcky seniorů, který prosperuje dodnes. Od roku 2015 máme přímé zastoupení pro slovenský trh a byl spuštěn druhý úspěšný e-shop, Zdravotnický dům. V roce 2016 nám přestal areál v Lochotínské ulici stačit a tak jsme se přestěhovali do nových prostor v Toužimské ulici v Plzni. Převzali jsme společnost Weil Electronic Devices s.r.o. včetně výroby kosmetické řady Dermawed. Získali jsme výhradní zastoupení švédské společnosti Care of Sweden.

Rok 2017 byl přelomový po stránce vlastní výroby. Rozšířili jsme portfolio o spotřební materiál a začali jsme dovážet inkontinenční podložky pod vlastní značkou. Zároveň vznikl obchodní tým pro nemocnice. O rok později jsme získali výhradní zastoupení významných firem Funke medical a Rehabed.

Po šesti letech měl náš pracovní tým 18 členů a kancelářské prostory opět přestávaly stačit. Z toho důvodu si vedení vyhlédlo pozemek v obci Zruč-Senec a následně započala dvouletá stavba moderního sídla, které nám slouží dodnes. V roce 2020 se rozšířilo portfolio o vlastní produkci germicidních lamp a sterilizátorů, také započala spolupráce s francouzskou společností Reval.

Po nastěhování do nové budovy v roce 2021 se pracovní tým opět rozrostl až na současných 29 zaměstnanců. Moderní komplex kromě větších skladovacích prostor umožnil zřízení showroomu. Letos jsme otevřeli půjčovnu zdravotnických pomůcek a uvedli jsme na trh IP komunikační systém sestra-pacient NurseCare.

Za prvních deset let na trhu se neustále posouváme dál a rozšiřujme své portfolio. Bez spokojených klientů by to však nešlo. Tímto děkujeme všem našim klientům, kteří nám pomohli růst, srdečně děkujeme.



124 views
bottom of page