top of page
logo_stamed.png

Bariatrický program

Bariatrické pomůcky jsou určeny zejména pro bariatry, tedy pacienty s vysokou hmotností. Tyto kompenzační pomůcky jsou uzpůsobeny nejen vysokou nosností a většími rozměry, ale též svou stabilitou a odolností.


Pomůcky k transportu


Hůl s nosností až 226 kg má zahnutou rukojeť pro snazší úchop a základnu se čtyřmi podpěrnými body. Výškově nastavitelná od 74 cm do 97 cm. Odolná a lehká, díky tomu vyhovuje i na delší procházky. Sama stojí i bez nutnosti podpěry, není tedy třeba se pro ní ohýbat.


Bariatrická hůl s vysokou nosností až 226 kg, kovovou konstrukcí a širokou čtyřbodovou základnou.


Bariatrické chodítko s nosností až 200 kg je vhodné pro pacienty trpící obezitou nebo imobilní seniory. Kovová konstrukce, košík a provizorní sedátko k odpočinku. Kolečka mají průměr 20 cm a a zadní jsou otočná a brzděná.


Mechanický skládací invalidní vozík určený pro těžší uživatele s maximální nosností 200 kg.


Přesun uživatelů je nezbytnou součástí každodenní rutiny residentů a ošetřovatele. Tento zvedák má maximální nosnost až 320 kg.


Rollboard Transaroll silver slouží pro snadné a rychlé přeložení ležícího pacienta z postele na postel, transportní lehátko nebo sprchový vozík. Je to osvědčený systém, který umožní dvěma osobám bez velké námahy přesunout pacienta. Nosnost je až 350 kg.


Koupelnový program


Bariatrické sprchovací křeslo s nosností až 200 kg. Křeslo je vhodné pro seniory a zdravotně postižené s nadváhou nebo trpící obezitou. Lakovaný hliník dodává konstrukci na lehkosti a pevnosti. Opěradlo křesla je ze síťoviny. Pohodlné křeslo má sklopné područky a sklopné stupačky.


Toaletní křeslo pro seniory a bariatrické pacienty s kovovou konstrukcí a gumovými područkami. Nosnost křesla až 290 kg.


Bariatrické sprchovací lůžko s nosností až 325 kg je vhodné pro mytí a přepravu pacientů. Elektrický pohon zdvihu lůžka v rozmezí 65 cm až 94 cm. Sklopná mycí plocha až do 7° pro řádný odtok během používání a při dezinfekci a čištění lůžka. Konstrukce lůžka je z lakované oceli s antikorozní úpravou. Polstrovaný potah z PVC vyztužený polyesterem, bez obsahu ftalátů, hygienický.


Stolička do sprchy je výškově nastavitelná pro větší přizpůsobivost. Benefitem této stoličky jsou protiskluzové gumové špičky. Nosnost stoličky je až 110 kg, rozměry jsou 80 x 61 x 83÷93 cm.


Antidekubitní matrace a podsedáky


Bariatrický antidekubitní podsedák s nosností až 200 kg, se schopností poskytnout adekvátní terapií pro riziko vzniku dekubitů (proleženin) až 4 stupně.


CuroCell A4 nabízí jednoduchost obsluhy a výjimečné pohodlí pro pacienty. Zároveň velmi účinně pomáhá předcházet a léčit dekubity až do kategorie 4, včetně dále neklasifikovaných tlakových poranění. Nosnost matrace je až 250 kg.


Pasivní bariatrická antidekubitní matrace pro prevenci a léčbu proleženin až 4. stupně rizika pro pacienty až do hmotnosti 250 kg.


Ostatní vybavení


Bariatrické lůžko Taurus Bariatric LUX je speciálně navrženo pro bariatrické pacienty, kteří ocení pohodlnou, bezpečnou a praktickou stránku tohoto lůžka s vysokými standardy. Nosnost lůžka je až 368 kg. Rozměry lůžka 135 x 226 cm.


Tato židle přináší komfort a pohodlí bariatrickým pacientům, disponuje silnou konstrukcí. Vlákna látky zabraňují absorpci tekutin. Nosnost bariatrické židle je až 240 kg, celkové rozměry jsou: 84 x 90 x 65 cm.


Marsden M-200 je křeslová váha s extra širokým sedadlem. Tento model vah je užitečný zejména pro vážení obézních pacientů. M-200 disponuje měřicím rozsahem až 300 kg a citlivostí vážení 50 g (100 g nad 150kg) pro sledování i těch nejmenších změn hmotnosti. Celkové rozměry váhy jsou 100 x 69 x 99 cm.

262 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page