top of page
logo_stamed.png
Search

PU senzor, pro lepší vyhodnocení rizika výskytu dekubitů

Do sortimentu jsme nově zařadili PU senzor, který používá proprietární metodu a nástroj k posouzení průtoku krve v povrchové tkáni. Technika je založena na fotopletysmografii (PPG), což je postup, kdy je kůže osvětlena a odražené světlo je měřeno. Jedná se o zavedenou technologii, která se používá v monitorech srdečního tepu (hodinky HRM) a dalších zařízeních. (t04).

PUsensor má snímací jednotku, která je zabudována do tenkého, měkkého disku, který je aplikován na zadní stranu. Patentovaná metoda zařízení, která je v patentovém řízení, umožňuje zdravotnickým pracovníkům vyhodnotit průtok krve s aplikací tělesné hmotnosti pacienta a bez ní. Lékařský přístroj pracuje nezávisle a metoda nevyžaduje monitorování personálu během používání. Vestavěný algoritmus pak vyhodnotí srovnávací měření a vygeneruje hodnocení rizikového profilu pacienta na základě průtoku krve.

PU senzory mají označení CE.


Schopnost lépe předvídat, kteří pacienti jsou vystaveni riziku vzniku dekubitů, umožňuje odborníkům aplikovat preventivní opatření s větší mírou přesnosti. To umožňuje poskytovatelům péče v nemocnicích a pečovatelských domech přijímat preventivní opatření tam, kde jsou nejvíce potřebná. To nabízí řadu výhod pro pacienta, zdravotnictví a společnost. PU senzor zkoumá PIV, fyziologický obranný mechanismus těla proti neškodlivému tlaku, a je objektivním doplňkem subjektivního hodnocení, které se dnes provádí. Výzkum ukazuje, že asi 20 % postrádá PIV a jsou v rizikové zóně vzniku dekubitů.


Pro více informací o produktu, kontaktujte svého regionálního manažera, nebo napište na email obchod@stamed.cz




129 views
bottom of page